נעשה ברוב המקרים לצרכים כגון רכישת דירה ומשכנתא. כיום רוב מכריע של חברות הביטוח מבטח א.נשים שחיים עם HIV בביטוח זה. לאחר החיתום הרפואי תקבע הפרמיה (התשלום החודשי) שאל מחיר הבסיס תתווסף תוספת חיתום באחוז משתנה שבין 25% ל-100%. גובה התוספת משתנה מחברה לחברה ולכן אנו ממליצים לעשות סקר שוק, גם בין החברות המסורתיות (שעובדות עם סוכנים), אך גם מול החברות הישירות (שאינן עובדות עם סוכנים ורכישת הביטוח נעשית לרוב טלפונית).
לאחרונה חברת הראל שינתה את המדיניות ומאפשרת למי שחי עם HIV בסטטוס אנדיטקטבל להצטרף באותם תנאים ומחיר של אדם שלילי. סביר להניח שכל עוד הראל היא היחידה שמבטחת א.נשים שחיים עם HIV ללא תוספת חיתום, היא תהיה הכי זולה.
לצערנו, אנו נתקלים לעיתים קרובות בסירובים לא חוקיים של חברות הביטוח לבטח אנשים החיים עם HIV בביטוחי חיים. לכן, במקרים בהם תרצו לרכוש ביטוח חיים, אנו ממליצים לנסות לקבלו בחברות הביטוח כרגיל, במידה וסורבתם על סמך הסטטוס שלכם, אנא עדכנו אותנו ונוכל להפנות את המקרה לעורכי דין הפועלים בנושא.
בכל מקרה, תמיד ישנה אפשרות לרכוש ביטוח חיים ללא חיתום או ללא הצהרת בריאות – מנגנון שנוצר למקרים בהם אדם אינו מעוניין לדווח על מצבו הרפואי לחברת הביטוח או שמצבו אינו מאפשר ביטוח במסלולים הקיימים. במקרה זה עלות הביטוח (הפרמיה) היא גבוהה יותר, ונועדה לכסות את הסיכון הצפוי לחברת הביטוח. אך כך עדיין נשמרת האפשרות לקבל ביטוח.
מי שהיה ברשותו ביטוח חיים בטרם גילוי הנשאות, אינו צריך לבטל את הביטוח ואף מומלץ להמשיך לשלם כדי להשאירו בתוקף. יחד עם זאת, מומלץ לבדוק את הפוליסה וההחרגות הקיימות בה, שכן ייתכן וישנה התייחסות מיוחדת לסטטוס HIV בפוליסה שעלולות להיות לה השלכות על הכיסויים הצפויים.
בכל מקרה אנו איננו ממליצים להסתיר ולשקר בחיתום את הרפואי במעמד ההצטרפות את הסטטוס, מאחר ובמידה וחלילה יהיה צורך לתבוע את הביטוח, חברת הביטוח תפתח את התיק הרפואי, והסתרת מידע תוביל לדחיית התביעה ואי תשלום.