קופת החולים אליה אתה משתייך או לחלופין אזור מגוריך לא משפיעים בשום צורה על בחירת מרכז האיידס בו תטופל. זכותך לבחור באיזה מרכז תטופל ואתה יכול להחליף אותו בכל עת שתבחר. גם ברגע שאתה מאובחן כחיובי ל-HIV תוכל לבחור לעבור קופה וזה נעשה ללא שום בעיה. יש לפנות לסניף הדואר הקרוב למקום מגוריך, לשלם סכום חד פעמי, ולמלא טופס למעבר לקופה בה אתה מעוניין. מעבר בין קופות חולים קורה אחת לרבעון. חשוב לזכור שהתיק הרפואי לא עובר באופן אוטומטי לקופה החדשה, ולעיתים יש לבקש זאת אקטיבית. כמו כן מומלץ בעת מעבר לקופה חדשה לעדכן את המרכז בו אתה מטופל.
בקופת החולים יינתן לך קוד של מחלה קשה, קוד שמיועד למספר מחלות ובעצם מקנה זכויות שונות כגון: אי תשלום על חיסונים, התחייבויות חינם, בדיקות אצל רופאים מומחים מהקופה חינם, ובחלק מהקופות גם תרופות שאינן ל-HIV בחינם. ישנן קופות שקוד מחלה קשה יכנס לתוקף מרגע האבחנה, ואיתו גם כל ההטבות הנלוות, וישנן קופות שהקוד ירשם לאחר תחילת הטיפול התרופתי.
כל הטיפולים הקשורים להיותך חיובי ל-HIV, כגון ביקורים במרכז האיידס, הבדיקות הנלוות, החיסונים הראשוניים וכמובן הטיפול התרופתי, ניתנים בחינם לפי חוק ביטוח בריאות ממלכתי.
באשר לתחילת מתן הטיפול התרופתי, קיימות שתי אופציות – מרכזים אשר נותנים את התרופות במקום, ומרכזים בהם כפרוצדורה ראשונית תקבל מרשם מהרופא המטפל, ויהיה עליך להמירו אצל רופא המשפחה בקופה אליה אתה משתייך, כך שהרופא ישלח בקשה לאישור הטיפול ולהכנסתך למערכת, ותוכל לקבל את התרופות מידי חודש, בחינם. כמו כן צריכה להיעשות פניה לבית מרקחת שעובד עם הקופה קרוב למקום מגוריך, ולהיכנס לרישום במקום על-מנת לדאוג שהתרופות תהיינה במלאי. יש להבין שתרופות אלו יקרות מאוד ולא נמצאות על בסיס קבוע בכל בית מרקחת, לכן יש לערוך פרוצדורה זו בטרם התחלת הטיפול התרופתי, להבטחת רצף טיפולי נכון ויעיל.
לאחר 3 חודשים ראשונים, תוכלו לקבל את הטיפול התרופתי ל-3 חודשים כל פעם. מאחר והתרופות יקרות, לעיתים בתי מרקחת מסיומים מערימים על כך קשיים ומסרבים, אך זוהי זכותכם. עימדו עליה, ובכל מקרה, אנו בוועד נוכל לסייע במידה ויש צורך.
לא כל הקופות עובדות באופן זהה, ישנן קופות שבהם הרופאים רואים את אבחנת ה-HIV, וישנן שלא. ישנן קופות שבהן יראו רק את קוד המחלה הקשה. ברוב קופות החולים, רופא שירשום לך מרשם לתרופות יראה את התרופות האחרונות שנרשמו לך, ובינן תרופות ה-HIV, וזאת על מנת להימנע מתגובות בין-תרופתיות. מרבית הרופאים ידעו להסיק משמות התרופות את האבחנה שהובילה למרשם, וזאת גם אם לא תספרו להם באופן יזום שאתם חיוביים ל-HIV. חשוב לזכור שכל העוסקים ברפואה מחויבים לסודיות רפואית.
כך או כך, גם אם אבחנתך לא נראית, לעיתים מומלץ לספר לרופא על מנת לקבל טיפול יעיל ומיטיב ככל הניתן.
בכל קופה הינך זכאי לביטוחים משלימים שונים וזה אף מומלץ.
דע את זכויותיך ודע לעמוד עליהן. לצערנו אנו נתקלים לעיתים באנשי רפואה שאינם מודעים לנהלים והכללים, ולכן תפקידך, בין השאר, הוא להביא זאת לידיעתם. באם אתה מרגיש שנפלת קורבן לאפליה עקב הסטטוס שלך, אתה מוזמן לפנות אלינו לייעוץ וסיוע.